سقف شینگل از جمله سقفهایی است که به طور معمول برای سقف شیروانی مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع سقف کاربردهای بسیاری داشته از این رو برای ساختمانهای اداری، مسکونی، تجاری و … مورد استفاده قرار میگیرد. عمدتا از این سقفها به دلیل ویژگیهای خاصی که دارند در مناطق شمالی ایران استفاده میشود. در این مقاله در سایت ایمن بام سعی بر آن داشتیم ویژگیهای این نوع سقف و همچنین تاریخچه آن را بیان کنیم تا بتواند کمکی برای شما در انتخاب این نوع پوشش باشد.
سقف شینگل چیست و تاریخچه آن؟
این گونه سقفها یکی از پرکاربردترین پوششهای سقف شیبدار مدرن در دنیاست. این سقفها جنسی از قیر فرآوری شده داشته که این قیر میتواند از مشتقات نفت، سیلیس و … باشد. در طراحی این گونه سقفها نکات بسیاری مد نظر قرار داده شده تا این سقفها بتوانند به خوبی در برابر تغییرات دما، وزش بادهای شدید و ضربههای سنگین مقاوم باشند. همچنین در ساخت این سقفها فرمولاسیونی به کار رفته تا به خوبی نور خورشید را انعکاس دهند. گفتنی است شینگلها توسط رنگهای گوناگونی پوشش داده میشوند که همین امر میتواند به زیبایی ظاهر خانه بیفزاید. همچنین دست مشتری را برای انتخاب رنگ سقف ویلا و یا خانه به انتخاب خود باز میگذارد.
سقف شینگل اولین بار 17 سال پیش توسط معماران آمریکایی طراحی شد و پس از رسیدن به مرحله تولید و عرضه استقبال بسیاری از آن در جهان شد. با فاصله زمان کوتاهی از عرضه آن در آمریکا، توجه معماران کانادایی به این نوع سقف جلب شد و به صورت گسترده در آمریکا نیز مورد استفاده قرار گرفت. پس از مدتی این پوشش سقف جای خود را به سقفهای سفالی در اروپا داد و شینگل به یکی از معروفترین سقفها در اروپا تبدیل گشت. گفتنی است در سال 1389 این سقف بیشترین فروش را در آمریکا داشت به طوری که عنوان برترین پوشش سقف را از آن خود کرد. در کشور ما ایران نیز به دلیل آب و هوای متفاوتی که در شهرهای مختلف وجود دارد، از سال 1380 این سقفها به ایران وارد شد و رفته رفته به استفاده گسترده رسید. امروز استفاده از این سقفها مخصوصا در سقف شیبدار ویلا بسیار گستردهتر از قبل شده که خود دلیلی بر کیفیت بالای آنهاست.

سقف شینگل از چند لایه ساخته شده است؟
به طور کل شینگلها از پنج لایه ساخته شدهاند که لایه اول آن همان لایه بلایی است و ظاهر سقف به آن مرتبط است. در این لایه از سنگ ریزههای طبیعی برای زیباتر جلوه دادن این گونه سقفها استفاده میشود. همچنین رنگبندیها به این لایه متعلق است و رنگهای زیبای این سقفهای شینگل روی این لایه زده میشود. لایه دوم که به لایه زیرین نیز معروف است با نوعی قیر مخصوص ادغام شده است. لایه سوم، لایهای از جنس فایبر گلاس است که به کمک همین فایبر گلاس مقاومت شینگل را افزایش میدهند. لایه چهارم، چسبی است که با استفاده از حرارت دادن میتوان آن را به ورق چسباند و لایه آخر یعنی لایه پنجم همان لایه شینگل است که بیشتر به نام لایه سیلیکون آن را میشناسند و به دلیل مقاومت بالایی که دارد معروف است. و در عین حال قیمت سقف شیب دار بسیار کم است و با هزینه ای اندک نسبت به دیگر انواع سقف مقاوم، میتوانید آن را تهیه کنید.
سقف شینگل دارای چه ویژگیهایی است؟
همانطور که پیشتر گفته شد این سقفها ویژگیهای منحصر به فردی دارند که از بهترین آنها میتوان به مقاومت بالایی که در برابر باران و برف دارند اشاره کرد. از این رو از این سقفها بیشتر در مناطق شمالی ایران استفاده میشود. به طور کل به دلیل مقاومت بالایی که دارند نیاز به نگهداری و مراقبت بسیار نداشته و طول عمر بالایی دارند. گفتنی است که سقف شینگل از سقفهایی است که در برابر زلزله نیز مقاومت بالایی دارد از این رو برای استفاده در مناطق زلزلهخیز بسیار مناسب خواهد بود. از خوبیهای این گونه سقفها این است که با گذشت زمان آب به لایه زیرین آن نفوذ نمیکند به همین دلیل میتوان آن را نوعی عایق رطوبتی نیز دانست. گفتنی است در زیر این سقف از لایهای نیز استفاده میشود تا همین لایه کمک بیشتری برای عایق رطوبتی شدن سقف شینگل میکند.
این گونه سقفها در برابر نور خورشید مقاومت بالایی دارد و به دلیل همین مقاومت پس از مدتی دچار رنگ پریدگی نمیشود و ظاهری زیبای خود را حفظ میکند. این مورد در نمای خانه اهمیت بسیاری دارد زیرا نمای خانه را زشت نکرده و به مانند روز اول زیبا نگه میدارد. به طور کل شینگلها ظاهری زیبا و طبیعی دارند و به دلیل رنگبندیهای شادی که دارند جلوه خاصی به خانه میدهند.
از دیگر ویژگیهای جالب توجه شینگلها، قابلیت انعطافپذیری بالای آنها با توجه به ضخامت کم و مقاومت کششی بالای آنهاست، برای همین به عنوان پوشش سقف شیبدار مورد استفاده قرار میگیرند. روی سقفهای شینگل میتوان راه رفت که این نیز از ویژگیهای خاص این نوع از پوشش سقف است.
شینگلها وزن کمی دارند و قابلیت اشتعال ناپذیر بودن نیز از قابلیتهای آنهاست. به همین دلیل میتوانند محافظ مناسبی برای زمانی که ساختمان آتش میگیرد باشند.

اجرای سقف شینگل به چه صورت است؟
سقفهای شینگل دارای نصب بسیار آسانی هستند ولی نکته مهمی که در نصب آنها نیز وجود دارد، در نظر گرفتن آببندی دودکشها، آبروها و … است. دقت به این نکات است که میتواند سقف مناسبی را برای ساختمان به وجود بیاورد.
برای اجرای این نوع از پوشش سقف ابتدا باید از صفحات چوبی مخصوصی به نام تخته OSB برای زیرسازی فلزی استفاده کرد. پس از آن از یک لایه آب بند و یا ایزوگام استفاده میشود. پس از آن پوشش عایق رطوبتی استفاده شده و در مرحله بعد، مرحله زیرسازی روی سقف انجام میشود. پس از تمامی این مراحل حال نوبت به نصب خود این گونه سقفها میرسد که برای این کار لازم است از میخهای مخصوصی استفاده کرده و سقف شینگل را توسط این میخها روی سقف مد نظر نصب کنند.
سخن آخر
ایمن بام با سالها تجربه در زمینه تولید و نصب سقفهای شینگل میتواند بهترین سقف را برای ویلا و خانه شما به وجود آورد. هم اکنون میتوانید با مشاوران ایمن بام تماس گرفته و برای طراحی هر چه زیباتر سقف منزل خود مشاوره بگیرید. همکاران ما در واحد پشتیبانی و فروش آماده پاسخگویی به سوالات شما همراهان گرامی هستند.